Wandeling Amsterdam Zuid. Ticket: 29,75 euro.
Klik hier voor meer informatie, de data en inschrijven
Startlocatie: Vóór Café Wildschut, Roelof Hartplein 1-3
Museum Het Schip organiseert in 2020 een rondleiding door Plan Zuid, waarbij ook een bezoek wordt gebracht aan de Raw Aron Schuster Synagoge. In deze rondleiding nodigt de Raw Aron Schuster Synagoge uit om ook van binnen een kijkje in dit kleurrijke gebouw te nemen. Dan kunnen de prachtige glas-in-loodramen van de firma Bogtman goed bewonderd worden en zien we vele Amsterdamse School-details, zoals de keramische fontein, de metalen klok en de Arke in zijn parabolische nis. Hier wordt ons ook een kop koffie of thee aangeboden. De rondleiding start op het Roelof Hartplein, de poort van Plan Zuid. De tocht gaat langs de woningen van architect Staal, via de synagoge, naar het Muzenplein. Uiteindelijk eindigt de rondleiding in Bezoekerscentrum De Dageraad. In de rondleiding is extra aandacht voor het Joods cultureel erfgoed in Plan Zuid. Een buurt waar voor de oorlog veel joden woonden, van wie velen uit Duitsland waren gevlucht.

Lezingenmiddag ’De RAS synagoge, haar geschiedenis en architectuur’  zondag 8 maart 2020
De Raw Aron Schuster synagoge, ingewijd op 18 mei 1928, is de belangrijkste en grootste vooroorlogse synagoge van de Asjkenazische gemeenschap in Amsterdam en een bijzonder rijksmonument in de stijl van de Amsterdamse School. Tijdens de lezingenmiddag op 8 maart is de geschiedenis vanuit cultuurhistorisch en architectonisch perspectief belicht met als gastsprekers Piet Cohen, Bart Wallet, Ton Heijdra, Berend van der Lans, Loes Gompes en  Renée Sanders. De moderatie was in handen van Paul Morel. De lezingenmiddag  trok meer dan 120 bezoekers en werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van MAROR, Architectureplus en Museum Het Schip.

Wat is van belang bij een bezoek aan de RAS/Obrechtsjoel?
Beveiligingsmaatregelen eisen een complete gastenlijst. De bezoekers dienen een legitimatiebewijs mee te nemen. In de RAS sjoel worden de mannen verzocht hun hoofd te bedekken.

Voor meer informatie of maatwerk kunt u contact opnemen met info@rassjoel.nl